» Informatie aanvragen


» Offerte aanvragen


HOUTAANTASTENDE INSECTEN
Vermoedt u aantasting door houtborende insecten? 

Boktor  Houtworm
Spinthoutkever  bonteknaagkever

VRAAG EEN INSPECTIE AAN!

> Bel direct
> Inspectieformulier

Papiervisje

Papiervisjes zijn een steeds meer voorkomend probleem in Nederland. Papiervisjes zijn langwerpige, zilverkleurige insecten met lange voelsprieten. Papiervisjes leven feitelijk van de cellulose in papier, waaronder boeken, dozen, maar ook behang. Papiervisjes zorgen daarmee voor schade aan uw eigendommen. Het papiervisje leeft op donkere plaatsen in uw woning (papiervisjes zijn namelijk lichtschuw), waaronder in kasten, keukenlades, achter plinten, dozen, papieren archieven, enzovoorts.

Een papiervisje en een zilvervisje worden in de praktijk nogal eens met elkaar verward. Het zijn soortgelijke insecten, maar in de praktijk is een bestrijding van papiervisjes en bestrijding van zilvervisjes verschillend. Is er sprake van een continue hoge luchtvochtigheid (dus een vochtig klimaat) in de ruimte waar u papiervisjes aantreft, dan is er mogelijk sprake van de aanwezigheid van zilvervisjes. Papiervisjes komen met name voor in woningen en objecten die goed geïsoleerd zijn (bijvoorbeeld nieuwbouwpanden) en waar het warm is.

Een papiervisje en een zilvervisje worden in de praktijk nogal eens met elkaar verward. Het zijn soortgelijke insecten, maar in de praktijk is een bestrijding van papiervisjes en bestrijding van zilvervisjes verschillend.

Van Meijel voert al jaar en dag bestrijdingen van papiervisjes uit en heeft ruime ervaring met het effectief weren van zilvervisjes.

De bestrijding van papiervisjes verdient professionele aandacht. Neemt u gerust contact op met ons op indien u meer wilt weten over de bestrijding van papiervisjes. Wij zullen u van het probleem van papiervisjes af helpen.