Houtworm gassen

Zodra uw woning of ander type object last heeft van houtinsecten, waaronder houtworm, is een houtworm gassing een mogelijkheid om deze insecten af te doden.

Door houtworm te gassen worden de aanwezige houtinsecten 100% afgedood middels het gas genaamd Sulfuryl Fluoride (merknaam Vikane). Het grote voordeel van het gebruik van gas is dat alles in de gehele woning wordt behandeld (zowel in de woning als aan de buitenkant) en dat er geen sloop- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden.

Met houtworm gassen worden uiteraard ook houtinsecten afgedood die je mogelijk in eerste instantie niet ziet in de woning, maar er toch wel degelijk in kunnen zitten. Wellicht moeilijk voor te stellen, maar het gas dringt echt overal in, zo ook in dikke gebinten.

Houtworm gassen is een bestrijdingsmethode waarbij de woning, boerderij, schuur et cetera, wordt ingepakt met speciaal doek. Op het moment dat de woning gasdicht is gemaakt, wordt het gas er in gebracht. Met een blootstellingstijd van gemiddeld 48-72 uur waarin het gas zijn werk doet, vindt de afdoding van de houtinsecten plaats. Tijdens de gehele gassing worden er continue gasmetingen uitgevoerd waarmee uiteindelijk vastgesteld kan worden wanneer de houtinsecten volledig zijn afgedood. Na afdoding vindt de ontgassing plaats en zodra er geen enkel deeltje gas meer in de woning aanwezig is, vindt de gasvrijverklaring plaats. Dit houdt in dat men weer honderd procent veilig de woning kan betreden. En dan met de wetenschap dat alle houtborende insecten zijn afgedood.