Hittebehandeling


» Informatie aanvragen


» Offerte aanvragen


HOUTAANTASTENDE INSECTEN
Vermoedt u aantasting door houtborende insecten? 

Boktor  Houtworm
Spinthoutkever  bonteknaagkever

VRAAG EEN INSPECTIE AAN!

> Bel direct
> Inspectieformulier

Hittebehandeling, Warmtebehandeling, Heteluchtmethode

De verwarmingstechniek, ook wel heteluchtmethode, hittebehandeling of warmtebehandeling van hout genaamd, is een techniek om houtinsecten te bestrijden. Het is gebaseerd op de wetenschap dat houtborende insecten worden afgedood zodra deze insecten voor de duur van een half uur continue in aanraking zijn geweest met een temperatuur van 56 °C of hoger.

Op voorhand wordt een plan van aanpak voor de warmtebehandeling opgesteld. In dit behandelplan wordt onder meer vastgelegd welke delen van het object behandeld moeten worden en welke aanvullende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden (bijvoorbeeld extra isoleren van een bepaalde ruimte of muur) om tot een 100 procent afdoding van houtinsecten te komen.

Geavanceerde verwarmingsapparatuur, opgesteld in vrachtwagens, zorgen voor een nauwgezet verwarmingsprogramma. Met lange slangen wordt een route naar en in uw huis, boerderij of ander object aangelegd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om heel gericht bepaalde delen wel of ook niet te bestrijden met warmte. Op meerdere plaatsen in het huis wordt in de kern van het te bestrijden hout warmtesensoren geplaatst. In een logboek worden alle warmtesensoren en de bereikte temperaturen op diverse tijdsmomenten genoteerd. De verwarmingsapparatuur verwarmd de buitenlucht en blaast via de slangen hete lucht naar alle ruimten waar de afdoding van houtinsecten zoals houtworm en boktor moet plaatsvinden.

Op het moment dat op alle behandelplaatsen de temperatuur in de kern van het hout minimaal 56 °C is (maar ook niet veel warmer), wordt deze temperatuur enkele uren aangehouden. Het resultaat is dat alle stadia (ei, larve, imago) van de houtinsecten 100% zijn afgedood.