Bonte Knaagkever gassen

De bonte knaagkever bestrijden is per definitie geen gemakkelijke opgaaf wanneer je normale bestrijdingstechnieken (oppervlaktebehandeling) toepast. Het begint al met het feit dat de aanwezigheid van de bonte knaagkever niet eens opgemerkt hoeft te worden. De volwassen kevers van de bonte knaagkever paren namelijk in zogenaamde kraamkamers. Deze kraamkamers bevinden zich in het hout en hierin worden de eitjes gelegd. De bonte knaagkever hoeft dus niet per se uit het hout te kruipen oftewel vliegen om zich voort te planten. Deze kever is in staat om zich in het hout voort te planten. Aangezien er dus niet altijd sprake hoeft te zijn van uitvliegopeningen, is het soms moeilijk te detecteren of je de bonte knaagkever moet bestrijden.

De bonte knaagkever bestrijden is een vak apart en er komen speciale bestrijdingstechnieken bij kijken. Een van de technieken is bonte knaagkever gassen. Een ruim aantal van diverse objecten hebben wij met Van Meijel reeds begast, waaronder een molens en monumentale panden. Het grote voordeel van een gassing is dat er helemaal niets in het object gesloopt hoeft te worden. Daarnaast wordt al het houtwerk in het gehele object behandeld en worden alle stadia van de boktor (ei, larve, volwassen exemplaar) 100 procent afgedood.

Vermoedt u aanwezigheid van de bonte knaagkevers en wil u de bonte knaagkever laten bestrijden of de bonte knaagkever gassen? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte.