» Informatie aanvragen


» Offerte aanvragen


HOUTAANTASTENDE INSECTEN
Vermoedt u aantasting door houtborende insecten? 

Boktor  Houtworm
Spinthoutkever  bonteknaagkever

VRAAG EEN INSPECTIE AAN!

> Bel direct
> Inspectieformulier

Boktor


Boktor, een houtinsect

In de praktijk zien wij helaas veel ellende veroorzaakt door boktor. Zo nu en dan worden er ook kapconstructies afgekeurd (en moeten dus vervangen worden) aangezien eigenaren niet of niet goed hebben ingegrepen. In onze optiek is ingrijpen bij aantasting door het ongedierte door een gespecialiseerd bedrijf er bij te halen de juiste stap. Want wanneer u er geen bestrijding tegen uitvoert, zal de vraat kunnen leiden tot grote gevolgen (bijvoorbeeld instabiele houtconstructies). De houtinspecteur zal u precies informeren over uw situatie en indien nodig een behandelplan opstellen om te zorgen voor een zorgvuldige ongediertebestrijding

Onze houtinspecteurs zijn gecertificeerd en opgeleid in het veilig begeleiden van ongediertebestrijding. De materialen die gebruikt worden tijdens het bestrijdingstraject worden aan hoge veiligheidsnormen onderworpen zijn door een streng selectieproces gegaan. Omdat elke situatie anders is, is het moeilijk aan te geven welke behandelmethode het meest effectief is. Daarom vragen wij om een uitnodiging tot een gratis inspectie waarbij we met u kijken naar de situatie en gezamelijk zoeken tot een oplossing voor het verwijderen van de boktor.

Het is een houtinsect dat in hoge mate uw hout aantast en letterlijk opvreet. In het latijns heet dit insect de Hylotrupes bajulus.Een volwassen exemplaar van de boktor is 1 centimeter tot 3 centimeter lang, is bruinzwart van kleur en heeft 2 grijsachtige vlekken op het dek schild. De larven van het houtinsect hebben een lengte tot ongeveer 3 cm en zijn geelwit van kleur. De boktor heeft goed ontwikkelde kaken en kunnen daarmee voor grote schade zorgen aan uw hout. 

Snel van uw boktor af?

Op een gemakkelijke manier grote ellende voorkomen en wil u zeker zijn dat houten constructies vrij worden gemaakt van dit vraatzuchtige insect, neem dan contact op met ons voor meer informatie over boktorbestrijding.