Begassing Molen

Sinds 2009 heeft Van Meijel tientallen begassingen uitgevoerd in woningen, schepen en overige objecten. In 2009 heeft Van Meijel het molenwiel van een molen begast tegen de bonte knaagkever.

In 2011 heeft door Van Meijel een begassing van een volledige molen plaatsgevonden. De molenbegassing was ter bestrijding van houtaantastende insecten, een primeur in Nederland. Het betrof  Wissinks Molen in Usselo. In de houtdelen van Wissinks Molen zat houtworm, boktor en bonte knaagkever. Als je niets doet gaan de houtinsecten door met houtvraat en wordt de molen aanzienlijk aangetast. Begassen van molens is de methodiek bij uitstek; de molen ondervindt geen  schade, alle insecten worden 100 procent afgedood, herstel is niet nodig en de molen is binnen afzienbare tijd weer te bezichtigen voor geïnteresseerden.

 

In 2013 zijn door ons weer aan aantal complete molens begast. In juni heeft de begassing van een standerdmolen   plaatsgevonden. Het betrof de Molen van Jetten in de plaats Uden. En de begassing van de Twiske Molen heeft in juli 2013 plaatsgevonden. Het bijzondere van de begassing van deze molen is dat hier onderdoor een grote watergang loopt. Deze is door ons volledig mee ingepakt met speciaal tentzeil en in het water rondom deze molen is een afzetting in het water gemaakt. 

Neemt u gerust contact op indien u met ons van gedachten wilt wisselen.